Tröstemöss & Virkcafé

Läs det fina reportaget i Helsingborgs Dagblad om Tröstemöss Sverige och våra gemytliga virkcafé i Dalstugan!

Virkcafé i Dalstugan

Under vintern och våren anordnar vi virkcaféer i Dalstugan varje måndag från klockan 15 till ungefär 17:30. Då träffas många av oss som virkar Tröstemöss för att umgås, lära oss tips och tricks från varandra, och för att lämna in våra färdigvirkade djur. Alla är välkomna och för er som är nya till Tröstemöss och som vill ha lite extra tips så finns Mette på plats för att lära ut. Allt material finns tillgängligt och fås kostnadsfritt. Hör gärna av er innan ni kommer så att vi lättare kan planera med utrymme och platser. Hoppas vi ses! ?♥

Vad är Tröstemöss?

Underbara Mette Kjelgaard, tog med idén om Tröstemöss från Danmark. Konceptet går ut på att virka, sticka, och sy små Tröstemöss för att göra skillnad i ett barns liv. För välgörenhet och tröst görs dessa tröstedjur till barnmottagningar och barnsjukhus i Sverige (vi hoppas att nå ut till alla). I juni månad detta år så fyllde Tröstemöss Sverige ett år och ungefär 4500 stycken djur hade då virkats av våra fantastiska medlemmar! Vi riktar även ett stor tack till de personer från som Danmark hjälpte till i början för att vi skulle kunna nå ut till så många som möjligt.

Tröstemöss Sverige

Även under Corona-pandemin har dessa virkade djur delats ut till och tagits emot inom sjukvården för att ges till de barn som behöver lite extra tröst, men självklart efter noggrann tvätt, tork, och kontroll. De har sedan packats en och en för att därefter skänkas till många olika sjukhus runt om i landet. Mette gör ett enastående jobb med detta, samtidigt som hon ständigt söker sponsorer och tar kontakt med nya sjukhus!

Tröstemöss och Dalstugan

Idag sponsrar Café Dalstugan och ADLIBRIS med Garn, och Pingvintryck med reklamkort. Ett slag för hjältar och privatpersoner har även skänkt packemballage, stoppmaterial, med mera. Vi på Dalstugan, med Camilla Stenberg i spetsen, anammade detta och vill så klart också göra vår insats. Här föddes då idén om ”virkcafé”, en social träff för alla som vill vara med i gemenskapen att virka tröstedjur som välgörenhet till barn som kommer i kontakt med det svenska sjukhussystemet. Här kan deltagare ta emot garn och övrigt material utan kostnad, umgås med andra glada virkare, och kanske även njuta av några utav caféets godsaker.

Virkcafé

Vi tar med glädje emot fler virkare, sponsorer, och engagerade eldsjälar som kan delta i och stötta detta fina projekt. Så är du eller ni intresserade av att vara med och göra skillnad så ta gärna kontakt för mer information om hur Tröstemöss Sverige kan hjälpas på bästa sätt! ♥

Kontakta oss

Klicka här för att komma till Facebook-gruppen för Tröstemöss Sverige och klicka här för att se hur vi på Café Dalstugan kan kontaktas.